Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420. Įstaigos kodas 188772248
 

Kontaktai

Paieška
 
 

LATLIT Interreg

 
 

Rokiškio autobusų parkas

 
 

bck
kovas 2024
fow
P
A
T
K
P
Š
S
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
Renginys
Paroda
Konferencija
Diskoteka
Festivalis
Spektaklis
Visos kategorijos
 
 

Svetainės lankomumas

Viso apsilankė88844271
Šiandien28518
Dabar naršo417
 
 

2013m. bendruomenės veikla

Spausdinti
   

 

2013.12.31 Bendruomenės narių  šeimos su vaikučiais ir draugais rinkosi į Naujametinį Žiburėlį. Vakaro metu  svečiai sulaukė gausių sveikinimų nuo valdžios institucijų, įmonių, draugų ir kraštiečių.  Gerą  nuotaiką palaikė  muzikantas Vytautas Kilas, Petras Žalalis, karnavalinių kaukių pasirodymas, Senelio Šalčio apsilankymas su dovanomis ir kitos malonios vakaro akimirkos.   Dvyliktą valandą visi metų sandūrą pasitiko  bendruomenės kiemelyje stebėdami  Jūžintus nutvieskusius fejerverkus. 

     

 

2013.12.24  Akcija " Ištiesk ranką GERUMUI" . Jos metu bendruomenės aktyvo nariai  su kalėdinėmis dovanėlėmis aplankė vienišus ir neįgalius bendruomenės narius. 

 

  

2013.12.19 Simas Verbickas švenčia trisdešimtąjį gimtadienį.

 Kai rūkas, plaukiantis upe, pašaukia kartą atsigręžti…

Tu paskaičiuoki žvaigždes ant mėlyno, beribio skliauto,-

Jos ims, ir laimę Tau numes, šio gražaus gimtadienio sulaukus.

 

2013.12.18 Bendruomenės tarybos narys Gintautas Dapkus švenčia 60-ąjį  gimtadienį.

 

Gyvenime mokykis iš upės, kuri skuba, o kliūtis moka aplenkti gražiais vingiais.

Kantrybės mokykis iš žemės - ją trypia, aria,

o ji tyli ir laukia.

Stiprybės - iš saulės, nors debesys pastoja jai kelią, bet ji vėl išsiveržia, šviečia ir šildo. 

Su gimimo diena!

 

 

2013.12.10 Bendruomenės tarybos ir aktyvo atstovai vyko pasveikinti  Janinos Morkūnienės gyvenančios Kulių kaime, kuri  švenčia 80-ąjį gimtadienį. 

 Kai žmogus nueina nemažą gyvenimo atkarpą, jo gyvenimo vertybės ženkliai pasikeičia, todėl sveikindami Jus su 80-uoju gimtadieniu sudvejojome, kurios gėlės Jums dovanotos šia proga pačios brangiausios. Ar tos, kurias jums dovanoja artimieji ir bičiuliai?... o gal išplaukusios iš jūsų prisiminimų, kada pavasariais jūsų gimtinės pabaliai skendėjo geltonose purienose, o ievos pasipuošdavo balčiausiu nuometu ir tas svaiginantis grožis, artumas sugulė į Jūsų širdį.  Tų žiedų nieks negali padovanoti ir jie Jus lydės visą likusį gyvenimą ir neapleisdami Jūsų minčių ir sielos.

 Tad ir toliau kiekvieną dieną sutikite kaip šventę ir džiaukitės patekėjusia saule, rytmečio rasa, išsiskleidusiu žiedu, nukritusiu gelsvu klevo lapu.

Geros Jums sveikatos, gražių dienų!

 Būkite laiminga

 ŠIANDIEN,

 RYTOJ

 IR VISADOS!    

 

 

  

 

 2013.12.06 Bendruomenės pirmininkė Jūratė Puslienė, finansininkė Stasė Kilienė, seniūnė Audronė Baltuškaitė dalyvavo rajono VVG ataskaitiniame susirinkime - tarptautinėje konferencijoje "Smulkūs amatai ir paslaugos- sprendimas kaimo nedarbo problemai"

 

 

 

 

2013.12.05 Bendruomenės namuose lankėsi dvidešimt Latvijos atstovų iš Ludzos, kurie  domėjosi bendruomenės veikla, amatų gaivinimu ir puoselėjimu Jūžintuose.  

 

  

 

 

2013.12.04 Bendruomenės pirmininkė Jūratė Puslienė ir tarybos narė Genutė Pajedaitė  sveikino kaimynus  Jūžintų dienos centro ir trumpalaikės socialinės globos centrą su renovacinio projekto įgyvendinimų ir darbo penkioliktuoju gimtadieniu.

 

 

 

2013.11.28 Rokiškio savivaldybės projekto "Salų dvaro sodybos parko sutvarkymas ir pritaikymas viešajam turizmui", baigiamojoje dalyje buvo numatytas info turas Lietuvos ir Latvijos gidams.  Turo metu   gidai užsuko į Gačionių dvarą, Jūžintų Šv. Mykolo Arkangelo bažnyčią  ir kaimo bendruomenę. Čia jiems buvo pristatytas krašto kulinarinis paveldas:   atkurti išnykę šio krašto valgymai, sertifikuoti tautinio  paveldo produktai. 

 

 

 

 

 

2013.11.22 Bendruomenės narė Danutė Pilitauskienė švenčia 60-ąjį savo gimtadienį. Geriausi linkėjimai šio jubiliejaus proga.

  

 Gyvenimas - tai nesibaigiantis laukimas, jau atlikti ir dar nepradėti darbai.

 Gyvenimas - tai amžinas siekimas suspėti padaryti tai, ko dar nepadarei. 

 

 

 

2013.11.10 Bendruomenės  steigėja ir  narė Bronė Giriūnienė švenčia 50-ąjį gimtadienį.

 Nuoširdžiausi  linkėjimai jubilijatei.

 

 Mes palinkėsim tau dienų, kurių tau mėnesiams užtektų.

 Mes palinkėsim tau svajų, kurios pavirstų į tikrovę.

 Mes palinkėsim tau mažai vargų, bet džiaugsmo,

                 ir sveikatos daug be galo.

 .

    

 

2013.10.19 Bendruomenės namuose įvyko šventė "Po rudens darbų", kurios metu, kaip ir kas metai verdami  dideli puodai cepelinų. Šiais metais juos virė Danutė Krumpliauskienė, Daiva Dručiūnienė, Fenia Kuznecova, Danutė Pilitauskienė. Renginio metu buvo įteikta garbingiausia nominacija "METŲ ŽMOGUS" už išskirtinius nuopelnus bendruomenei ir miesteliui. Ji atiteko Gintautui Dapkui ir Jonui Juškai  už materialinę  paramą bei pastangas gražinant Jūžintus. Padėkota južintiškiams,  kurie puoselėja savo namų aplinką,  gražiai tvarkosi ir stebina savo išmone - tai Audronei ir Vidmantui Malevičiams bei naujakuriams Danutei ir Gintarui Trepinaičiams.

 Vakaro dalyvius linksmino Zarasų rajono Suvieko kaimo kapela "Cinkelis" ir  jų vokalistės, o lyriškos Sandros Menšikovaitės atliekamos dainos nepaliko abejingų. 

 

   

 

 

2013.10.13 Jūžintų bendruomenės atstovai vyko  į "Kuc  kuc Kamajuos" šventę.  Jūžintiškiai savo kiemelyje pristatė krašto kulinarinį paveldą, sveikino kaimynus su  gražia tradicine, jubiliejine švente.    


  

 

 

2013.10.02 Dusetų moterų klubas "Dusetėlė nuo Sartų" pakvietė  južintiškes moteris suitikimui prie arbatos.

 

 

  

2013.09.27 Bendruomenės narys Antanas Vanagas švenčia 70-ąjį gimtadienį.

Nuoširdžiausi linkėjimai  jubiliejaus proga.

 

 Daug džiaugsmo tik tyro, tyro

 Daug svajonių tik visada išsipildančių

 Daug laimės tik niekad nedūžtančios. 

 

.

 

 2013.09.21 Bendruomenės moterys puoselėjančios krašto kulinarinį paveldą dalyvavo Dusetose rudens ir amatų šventėje. Kiemelyje  šventės dalyviai galėjo paskanauti sūrių, duonos, medaus, ragaišių, keptinio miežinio alaus.

 

 

 

 

 

 2013.08.12 Jūžintų bendruomenės tarybos pirmininke  tarybos narių daugumos sprendimu išrinkta Jūratė Puslienė.

 

 

2013.08.10 Iš Jūžintų bendruomenės tarybos pirmininko pareigų  traukiasi pirmininkas Zenonas Viduolis- sporto renginių puoselėtojas, kelių projektų darbo grupės narys,  daug prisidėjęs prie viešosios rimties  stiprinimo bei prevencinių nusikaltimų, teisės pažeidimų kaime mažinimo. Bendruomenės taryba nuoširdžiai dėkoja   ilgamečiui pirmininkui, bendruomenės steigėjui už  nuoširdų darbą, toleranciją, pagarbą Jūžintų krašto žmonėms, kuriuos  jis  gerbė ir mylėjo. 2011 metais jam buvo skirta pati garbingiausia nominacija "Metų Žmogus".

Ačiū, kad buvote.  

 

 

 

2013.09.07 Bendruomenės kulinarinio paveldo  puoselėtojos dalyvavo Panevėžio miesto šventėje. Rokiškio kiemelyje  šalia  rajono tautodailininkų,  Ona Giriūnienė siūlė pasivaišinti  miežiniu alumi, Žydrūnė Makuškienė visus stebino įvairių skonių varškės sūriais, o Marina Pachomova burnoje tirpstančiais aguonų pyragais. Romas Kvedaras į šventę atvežė net kelių rūšių medaus, Jūratė Puslienė-  ruginę duoną, kuriai pernai buvo suteiktas tautinio paveldo sertifikatas ir  kurios kepimo tradicija nenutrūkusi daugiau kaip šimtą metų.

 2013.08.24  raštiečių šventės renginiai vyko naujoje bendruomenės vyrų pastatytoje pavėsinėje prie ežero, kuri šią dieną virto scena. Šiais metais šventė buvo kiek kuklesnė ir tik seniūnės Audronės Baltuškaitės pastangomis jį  įvyko.    Nors visi organizaciniai reikalai, rėmėjų paieška, šventės vedimas  gulė ant seniūnės pečių, tačiau šventė sutraukė gausų būrį žiūrovų.  Kraštietis Rimantas Dulkė su "Nalšios" kapelos muzikantais ir dainininkais padovanojo  koncertą,  Po jo dar ilgai netilo muzika prie ežero, nes jaunimas šėlo diskotekoje, kurios metu dainas atliko Airidas Gudonis ir svečias iš Vilniaus.

Sekmadienį po Šv. Baltramiejaus atlaidų mišių gausus būrys Jūžintiškių, seniūnijos, bendruomenės atstovų vyko į Dauliūnus, kuriuose buvo atidengtas paminklinis akmuo kaimui. Ta proga visi sveikino šio sumanymo organizatorius kilusius iš Dauliūnų, klausėsi išsamaus pasakojimo apie šio kaimo istoriją, jo atsiradimą, čia gyvenusius žmones ir vaišinosi prie suneštinių vaišių stalo.

       

  

 

 

2013.08.18 Bendruomenės aktyvo moterys aplankė gražiai besitvarkančias miestelio ir kai kurių kaimų sodybas. Jų savininkus    pagerbsime rudens darbų pabaigtuvių šventėje.

 

 

(Kiemo akcentas iš Danutes ir Vytauto Gaigalų sodybos)

 

2013.08.15 Bendruomenės namuose lankėsi Obelių moksleivių ir mokytojų delegacija ir dalyvavo edukacinėje programoje "Ką mena protėvių duonkubilis'', vaišinosi senovinėje krosnyje kepta rugine duona, kurios kepimo tradicija nenutrūkusi daugiau kaip šimtą metų, ragavo Jūžintų krašto  valgymą  "maišymą", gėrė vasaros žolelių arbatą. Svečiams buvo išsamiai papasakota apie Jūžintiškių kulinarinio paveldo ypatumus, tradicijas.

 

 

 

2013.07.13 Bendruomenės atstovai dalyvavo abiturientų atestatų įteikimo ceremonijoje, kuri vyko Jūžintų Šv. Mykolo Arkangelo bažnyčioje ir ta proga sveikino Gretą Melvydaitę ir Giletą Špalovaitę.  Šios mielos, aktyvios merginos    daug  prisidėjo prie gražių iniciatyvų kaime skatinimo, krašto tradicijų puoselėjimo, renginių ir švenčių organizavimo.

 

 Pakėlėt sparnus...bet neliūdėkit, visko dar bus: ir džiaugsmo, ir laimės, ir meilės netruks. Bet iš visko sugebėkit atsirinkti tai, kas tikra bei reikalinga, ir atsisakykit to, kas žmogui nepriimta.

 Sėkmės Jums merginos !

 

     

 

 

2013.05.20 Jūžintų  kaimo bendruomenė vykdydama  projektą "Bendruomenės patalpų atnaujinimas ir iniciatyvos atgaivinant amatus“ pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programą II. Prioritetas. Patrauklios kaimo aplinkos kūrimas. Priemonė ,,Kaimo atnaujinimas ir plėtra“  trišaliu susitarimu įsisavino sutaupytas projektines lėšas už kurias bendruomenės namuose įsirengė apsauginę priešgaisrinė sistemą.  Sėkmingai atliktas gyventojų anketavimas leis greitu laiku teikti paskutinį mokėjimo prašymą bei laukti paskutinės patikros iš NMA, tuo užbaigiamas projekto įgyvendinimas ir vykdomi tęstiniai įsipareigojimai.

 

 

2013.05.07  Žemės ūkio ministerijos Kaimo plėtros departamento direktorė Jurgita Stakėnienė  praneša, kad 2013m. gegužės 2d. posėdžio metu priimtu sprendimu, rekomendavo patvirtinti Jūžintų kaimo bendruomenės narystę Lietuvos kaimo tinkle.

 

2013.05.04 Bendruomenės narė Danguolė Malevičienė  švenčia penkiasdešimtąjį gimtadienį. Sveikiname ir linkime kuo geriausios kloties.

  Ko Tau palinkėti? Laimės? Bet jos taip maža pasauly.

Džiaugsmo? Bet jo niekas nesupranta.

Tad linkim, kad tavo svajonės taptų gyvenimu, o gyvenimas gražus ir šviesus kaip svajonė

 

 

 

 2013.04.27 Jūžintų bendruomenės namuose įvyko projekto "Bendruomenės patalpų atnaujinimas ir iniciatyvos atgaivinant amatus“ pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programą II. Prioritetas. Patrauklios kaimo aplinkos kūrimas. Priemonė ,,Kaimo atnaujinimas ir plėtra“  pristatymas visuomenei. Į renginį    atvyko aštuonių bendruomenių atstovai: Aukštakalnių, Čivylių, Kriaunų, Dusetų, Panemunio, Bajorų, Laibgalių ir Utenos rajono Kaniūkų.

 Pasveikinti atvyko seimo narys Vytautas Saulis, Rokiškio rajono meras Vytautas Vilys, administracijos direktorius Aloyzas Jočys, VVG konsultantė- projektų vadybininkė  Dovilė Pučinskienė, soc. paramos centro direktorė Audronė Kaupienė, rangovo "Aldma" atstovai ir  krašto amatininkai.

  Bendruomenės pirmininkas, projekto vadovas Zenonas Viduolis ir seniūnaitė, projekto koordinatorė Jūratė Puslienė supažindino su projekto tikslais, įgyvendinimu, pasiekimais, padėkota daugiausiai dirbusiems projektinėje veikloje. Dar ilgai prie senovinėmis staltiesėmis aptiestų stalų, nukrautų  pagal senovinius receptus pagamintais valgymais vyko pokalbiai, pasidalijimas gerąja patirtimi, o moterų ansamblio ir kaimo kapelos atliekamos dainos kvietė šokiui

.

 

      (Nuotraukose projekto darbo grupė: vadovas Zenonas Viduolis, kordinatorė Jūratė Puslienė, finansininkė Stasė Kilienė)

      

2013.04.08 Bendruomenės narys Eimutis  Mališauskas švenčia savo 50-ajį gimtadienį.

 

 Lyg karoliukų vėrinį nuvėrė gyvenimas metus ant laiko siūlo.

Tegul visi jie briliantais žėri.

Tegul jie džiaugsmo šventę siūlo.

Dar visko bus - dar vėrinys neilgas, dar metų siūlas tiesiasi į tolį… Lyg žemuogės vaikystėje ant smilgos džiaugsmu tespindi tie visi karoliai...

 Su gimtadieniu!

 

 

 

2013.04.06 Jūžintų bendruomenės  atstovės vyko į Aukštakalnius pasveikinti  kaimynų su 10-uoju  bendruomenės gimtadieniu.  

 

 

 

2013.04.02 Jūžintų  kaimo bendruomenė vykdydama  projektą "Bendruomenės patalpų atnaujinimas ir iniciatyvos atgaivinant amatus“ pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programą II. Prioritetas. Patrauklios kaimo aplinkos kūrimas. Priemonė ,,Kaimo atnaujinimas ir plėtra“  įsigijo viešinimo priemonę lipdukus ir buitinės technikos: šaldytuvą. indaplovę, dujinę viryklę ir gartraukį.

 

   

2013.04.01 Danutei Šarkšniovienei -50 metų. Sveikiname!

 

Te gimimo dienoj, kaip skambiausioj dainoj 
širdis džiaugsmu suvirpės. 
O per metų dienas, per tamsias ir šviesias 
Tevisad Tave laimė lydės.

 

 

 

 

2013.03.06 Bendruomenės vykdomo projekto " Bendruomenės patalpų atnaujinimas ir iniciatyvos atgaivinant amatus“ pagal "Lietuvos kaimo plėtros 2007 - 2013 metų programos II. Prioriteto. Patrauklios kaimo aplinkos kūrimas" priemonę ,,Kaimo atnaujinimas ir plėtra“  patalpų remonto darba baigti. Bendruomenės namai pasipuošė naujomis grindimis. 

2013.03.03 Pirinauskienė Angelė švenčia savo 60-ajį gimtadienį. Sveikiname!

 ...netenkam rodos tik vienos dienos, 
O metai metams tiesia ranką. 
Tad leiskit palinkėti gėrio, šilumos 
Ir to, ko šiandien neužtenka.

 

 

2013.03.02  Bendruomenės narys Vidutis Rimiškis švenčia savo 50-ajį gimtadienį.

 

 Laimingas žmogus, kuris moka tikėti, kad metai gražiausi dar ateity.

 Tebuna jie - kilnūs, džiaugsmingi, saulėti. Tebuna jie laimės pilni.

Su gimtadieniu !

  

 

 

2013.02.21   Vainaikių km. kaimo turizmo sodyboje "Vieversynė" Jūžintų amatininkai, rankdarbių meistai, kulinarinio tapatumo puoselėtojos dalyvavo žemės ūkio ministerijos organizuotoje konferencijoje " Tradicinnių amatininkų ir kaimo turizmo sodybų šeimininkų bendradarbiavimo galimybės, naudojantis Lietuvos Kaimo plėtros 2007-2013m. programa"

Visi dalyviai  buvo supažindinti su tautinio paveldo produktų sertifikavimo  ir amatininkų ir kaimo turizmo sodybų bendradarbiavimo galimybėmis

.

 

.  

2013.02.13 Jūžintų bendruomenės nariui  Antanui Žemaičiui 90m. Šio gražaus jubiliejinio gimtadienio proga bendruomenės taryba linki geros sveikatos ir gražių dienų. 

 Nenumaldoma laiko tėkmė skaičiuoja  Jūsų gyvenimo metus, pasidabruoja plaukus, įrėžia veide raukšles, tačiau neužgesina širdies šilumos. Daug šios šilumos per gyvenimo metus  Jūs išdalinot savo šeimai, artimiesiems,  bendradarbiams, daug jos dar  ir liko širdyje. Gyvenimo kelyje buvo visko: ir didelio džiaugsmo, liūdesio valandėlių, tačiau viską pragyvenot ramiai, kantriai.  Jūsų gyvenimo žingsnius visada puošė rūpestingas kuklumas. Tokį mes prisimename ankščiau, tokį matome dabar sulaukus gražaus jubiliejaus. Sveikiname  Jus. Linkime, kad šis  jubiliejinis  gimtadienis  apdovanotų gera sveikata ir nuotaika.

  

 

 

2013.01.01 Jūžintų bendruomenės narys  Povilas Vladarskis švenčia gražų  80-ies metų jubijiejų.

 Nuoširdžiausi palinkėjimai gražaus gimtadienio proga. 

 

 Negrįžta niekada prabėgę metai,

 Atgal nėra nei kelio, nei takų,

 Tegu nusineša jie liūdesį ir skausmą,

 O atneša daug nuostabių dienų.

 

      
Informaciją atnaujino: Audrone ,
Informacija atnaujinta: 2016-11-17 22:12
 
 

Kaip mus rasti?

Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420 Biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre Įmonės kodas 188772248

Aktuali informacija

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „elektroniniai valdzios vartai“

 

 

 

 

 

 

 

DARBO LAIKAS

Pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį — nuo 8 val. iki 17 val. Penktadienį — nuo 8 val. iki 15 val. 45 min. Pietų pertraukos laikas — nuo 12 val. iki 12 val. 45 min.

©2015 Rokiškis Sprendimas: Fresh Media. Naudojama EasyWeb 3.2 sistema