Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420. Įstaigos kodas 188772248
 

Kontaktai

Paieška
 
 

LATLIT Interreg

 
 

Rokiškio autobusų parkas

 
 

bck
balandis 2024
fow
P
A
T
K
P
Š
S
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Renginys
Paroda
Konferencija
Diskoteka
Festivalis
Spektaklis
Visos kategorijos
 
 

Svetainės lankomumas

Viso apsilankė89778563
Šiandien12263
Dabar naršo209
 
 

2016 m. bendruomenės veikla

Spausdinti

 

 

2016 m.


Mieli Jūžintų kaimo bendruomenės nariai, jūžintiškiai ir kraštiečiai,

 

Tegul Kalėdos Jums būna stebuklų metas,

kai žvaigždės pildo troškimus, o šventiškas džiaugsmas užgožia vargus.


Tegul šventiška nuotaika ir sekmė Jus lydi visus ateinančius 2017-uosius metus.



Jūžintų kaimo bendruomenės tarybos pirmininkė Jūratė Puslienė

 

2016.12.30

nuo 12 val. iki 14 val.

Jūžintų bendruomenės namuose Laimutės Sipovičienės tapybos darbų ir pagamintų lėlių parodos

"Po angelo sparnu"

atidarymas ir pristatymas. Darbų autorė ir jos bičiuiliai maloniai kviečia visus jūžintiškius pabendravimui prie arbatos puoduko. 

 


2016.12.08 Bendruomenės narys Jonas Būga švenčia 60- ąjį gimtadienį.

Nulinguoja, nuklysta tie metai

Tartum gervės palaukėj rudens.

Tegu širdy ir sieloj jų verpetai

Tik šilta ugnele rusens.

Tegul primins, kiek darbelių nudirbta,

Kiek visiems išdalinta širdies šilumos.

Linkim, kad Tavo gyvenimą lydėtų laimė, sėkmė ir gera sveikata.


 

2016.11.16 Bendruomenės narė Roma Nešukaitienė švenčia 60-ąjį gimtadienį.

Gyvenime viskas praeina-
Ir džiaugsmas, ir ašaros, skausmas…
Tik metai rikiuojas į eilę,
Ir plaukus sidabru nubarsto.
Geriau neskaičiuokite metų,
Tegul  tavo dienos dar žydi!
Jaunystę, kuri jau praėjo,
Tegul anūkėliai palydi!

 

2016.11.12 Jūžintų bendruomenės namuose vyko šventė "Po rudens darbų".  Tradicija  virti šventei cepelinus tęsėsi ir šiemet - septynios miestelio  šeimininkės jų išvirė apie 200 vienetų  ir  jais  pavaišino svečius. Maloniai visus nuteikė estrados atlikėjo, maestro Stasio Liupkevičiaus atliekama koncertinė programa.

Renginyje dalyvavo Salų kaimo bendruomenės atstovės. Salų bendruomenės pirmininkė Irina Kalnietienė ir Jūžintų kaimo bendruomenės pirmininkė Jūratė Puslienė   pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

 

  

 

 Gera žinia jūžintiškiams!!!

„Kelprojektas“ jau projektuoja valstybinės reikšmės rajoninio kelio Nr. 3607 Čelkiai – Jūžintai – Užpaliai ruožus nuo 20,70 iki 23,39 km, nuo 23,95 iki 25,50 km ir nuo 25,50 iki 32,80 km. Tikėkim, kad nieks nesikeis ir jie bus padengti asfalto danga.


 


Š. m. lapkričio 12 d. 19 val. 

Jūžintų kaimo bendruomenės namuose

rengiama tradicinė 12 - oji šventė

„Po rudens darbų“

 

Vakaro svečias - 8-9 dešimtmečių estrados dainininkas, liaudiškos muzikos atlikėjas, dainų autorius, aranžuotojas, ilgametis „Armonikos“ ansamblio vadovas.

Stasys Liupkevičius

Jo atliekamos dainos „Žalioj stotelėje“, „Dainuokim po du“, „Atsiliepk dainoj“ nepamirštamos ir mielai klausomos dešimtmečius.

Renginyje dalyvaus Salų kaimoatstovai su kuriais ketinama pasirašyti bendradarbiavimo sutartis

 

Mielai kviečiame atvykti į renginį, nes šeimininkės, kaip ir kasmet, virs didžiulius puodus cepelinų.

Laukiame atvykstant!

  

Jūžintų seniūnija

Jūžintų kaimo bendruomenė

 

 

 

 

Gerbiami jūžintiškiai ir krašto žmonės,

Gūdus ir šaltas lapkritis – mėnuo, kurį senovėje žmonės vadino vėlių mėnesiu. Senoliai mokėjo paaiškinti kiekvieno gamtos objekto paskirtį. Vėjas ne šiaip sau gaudžia ir ne šiaip sau siaučia – jis padeda vėlėms judėti. Žvarbų rudenį jos sugrįžta į savo namus susišilti, susitikti su artimais žmonėmis. Ilgi vakarai ir ta jaudinanti tyla… kad vėlių šauksmas būtų išgirstas, o norai patenkinti, kad ir gyvieji, ir mirusieji galėtų ramiai gyventi viename laike, bet skirtingose erdvėse.

Kartą metuose, būtent per Vėlines, prasiveria amžinybės vartai, pro kuriuos pamatome daugiau, negu eilinę dieną. Tuomet žiūrime ir matome ne akimis, o širdimi. Patiriame didžiulės meilės, pagarbos, nusivylimo ar sielvarto, graudulio srautą. Prieš mirtį mes bejėgiai… bet Vėlines turime išbūti, atlaikyti, išstovėti.

Nepaliaujamai mes mažėjame - vieni išvyksta į svečias šalis ieškoti geresnio gyvenimo ir negrįžta, kiti pasiligoję negali net savimi pasirūpinti, o ką kalbėti apie artimųjų kapų priežiūrą, o dar kiti, gal būt paskutiniai iš giminės taip pat atgulę amžinojo poilsio, todėl kviečiame nebūti abejingais. Aplankę artimųjų kapus ir uždegę atminimo žvakutę nepamirškite šalia esančių apleistų kapų - pagal galimybes  apšvarinkite,  palikite po atminimo žvakelę. 

Ačiū jums už gerumą.

 

Jūžintų kaimo bendruomenės taryba

 

 

2016.10.05 Grupė Utenos trečiojo amžiaus universiteto atstovų atvyko į Jūžintus.

Ekskursijos dalyviai lankėsi Jūžintų bažnyčioje, apžiūrėjo vakarinėje jos dalyje esančias vienuolino celes, rūsį, kuriame amžino poilsio kriptose atgulę  bažnyčios fundatoriai, vėliau lankėsi bendruomenės namuose ir  dalyvavo kulinariniame pristatyme „Nepelnytai pamiršti“ ir edukacijoje „Ką mena protėvių duonkubilis“.

 

 

   

 

 

2016.09.24 Rokiškio miesto šventės renginyje Jūžintų amatininkai, Ragelių šeimininkės, Laibgalių muzikantai ir dainininkės šurmuliavo seniūnijos kiemelyje „Amatų artelė“.

    

    





2016.09.24 Jūžintų amatininkai vyko į Dusetose vyksiančią derliaus šventę ir savo kiemelyje pristatė krašto amatus, kulinarinio paveldo produktus. Tradicinės muzikos atlikėjų Danduolės ir Viliaus Seržintų šeima dusetiškius pasveikino muzika ir dainomis. Jiems talkino Vilmantė Mačiežienė ir Aldona Pajedienė. 

    

 

 

 

 

2016.09.14 Bendruomenės narys Vidmantas Sirvydis švenčia 60 - ąjį gimtadienį.



Kad žmogus būtų laimingas reikia tiek nedaug:

Truputį saulės kai lyja,

Lašo lietaus kai kaitra už lango,

Didžiulės šypsenos kai liūdna,

Minutės vienatvės kai triukšminga,

Muzikos ir juoko kai nuobodu,

Artimo palaikymo kai nepaliaujamai sunku.

Žmogui reikia laimės!

Su gimtadieniu!

 

 


2016.09.11 Jūžintų krašto amatininkai  dalyvavo Obelijos krašto šventės „Obelinė“ tautodailininkų  parodoje - mugėje, kur pristatė Jūžintų krašto amatus, kulinarinį paveldą.


   



2016.09.10 Bendruomenės narė Virginija Pranskūnienė švenčia 60-ąjį gimtadienį.



  


Kaip vanduo upėje nuskubėjo metai. Jie nusinešė  jaunystės nerimą, pastatė ir sugriovė ne vieną svajonių pilį, tačiau mainais padovanojo patirtį ir išmintį, įrašė į širdį daug šviesių prisiminimų.

Tegu metų bėgimas, palietęs smilkinius, niekada nepaliečia akių ir širdies šilumos.




 

Padėka gyvųjų amatų dienos „Kaip gyveno mūs senoliai“ organizatoriams, rėmėjams ir dalyviams

Nuoširdžiai dėkoju Jūžintų kaimo bendruomenės tarybai palaikiusiai mano idėją ir leidusiai  relizuoti sumanymą - parašyti projektą „Jūžintų krašto amatų, tradicijų puoselėjimas ir bendruomeniškumo skatinimas“. Daugelį metų brandinta mano idėja pagaliau galėjo užgimti gavus Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos finansavimą ir organizavus vieną iš veiklų - gyvųjų amatų dieną „Kaip gyveno mūs senoliai“.

Šios šventės organizavimo rūpesčius ant savo pečių užsikrovė visi tarybos nariai. Nuoširdžiai dėkoju jums už tai. Dėkoju  ir Kamajų, Kaniūkų, Nemeikšių, Pačkėnų, Čivylių, Obelių, Laibgalių, Ragelių, Juodupės, Bajorų bendruomenių pirmininkams ir jų atstovams už gražiai įrengtus kiemelius ir jų pristatymus. Dėkoju renginio rėmėjams Rokiškio rajono savivaldybei, laikraščio „Rokiškio sirena kolektyvui, UAB „Triasas“ vadovui Jonui Rubikui, Jūžintų seniūnei Audronei Baltuškaitei, Audronei ir Vidmantui Malevičiams, Onai Giriūnienei, Jonui Juškai, Daivai Dručiūnienei, Viliui Pusliui, renginio vedėjai Ritai Rimiškienei, Jūžintų amatininkams, rankdarbių meistrėms - Aldonai Gleiznienei Akvilei Šiaučiūnienei, Žydrūnei Makuškienei, bitininkui Romui Kvedarui,  kulinarinio tapatumo puoselėtojoms - Onai Giriūnienei, Dianai Skardžiuvienei, Danutei Leitonienei, už svečių maitinimą -  Danutei Krumpliauskienei, Feniai Kuznecovai, Daivai Dručiūnienei, Virginijai Pipinytei,  už gražias gėlių puokštes - Genutei ir Vidai Pajedaitėms, finansininkei Stasei Kilienei, kaimo muzikantams Danguolei ir Viliui Seržintams ir Vilmantei Mačiežienei, už pagalbą miestelio aplinkotvarkos darbuose - Vitalijui Grumbinui, Danguolei Malevičienei ir visiems savo darbu prisidėjusiems prie šventės orgnizavimo  darbų.

Dėkoju Rokiškio kultūros centro folkloro kolektyvui „Gastauta“ už  nuostabiai atliktą koncertinę programą, Utenos mokytojų tautinių šokių  kolektyvui „Levindra“ už šokius, kurie mus šildė ir lietuj lyjant, jos vadovei Audingai Kvaselytei už šiltus palinkėjimus ir pažadą dar sugrįžti, Utenos spec. mokyklos vadovams už jų auklėtinių kolektyvo „Vilties spindulėliai“ parodytą tautinių šokių programą. Dėkoju visiems jūžintiškiams, kraštiečiams ir svečiams, kad savo buvimu sukūrėte šventinę nuotaiką ir puoselėjate  krašto tradicijas -  švęsti Žolimes kartu, senovine krašto dvasia. 

Jūžintų kaimo bendruomenės tarybos pirmininkė Jūratė Puslienė

 


2016.08.15 Gyvųjų amatų šventė Jūžintuose „Kaip gyveno mūs senoliai“

Po Šv. Žolinių mišių jūžintiškiai, kraštiečiai ir svečiai gausiai rinkosi į poilsiavietę prie ežero, kurioje šurmuliavo dešimties bendruomenių atstovai. Svečiai savo kiemeliuose pristatė gyvus amatus, vaišino savo krašto senoviniais valgiais, o Rokiškio krašto muziejininkai pristatė edukacines žaidimų ir arbatos edukacijas. Koncertinę programą atliko Utenos spec. mokyklos  tautinių šokių kolektyvas „Vilties spindulėliai“,  Utenos mokytojų tautinių šokių kolektyvas „Levindra“, Rokiškio ultūros centro folkloro kolektyvas „Gastauta“. Šių kolektyvų šokiai, dainos, apranga suteikė žolinių šventei  tautiškumo ir  padovanojo visiems nuostabų reginį, o  nedidelis lietus tikrai nesugadino šventės, nes išsišvietusi saulė, tarsi kvietė dar ilgiau pabūti.

Šventės metu bendruomenės taryba nominaciją „METŲ ŽMOGUS - 2016“ už dėmesį, išdalintą meilę ir gerumą paprastam kaimo žmogui, už nuoširdumą, kūrybines idėjas, energiją telkiant jūžintiškius gražiems ir prasmingiems darbams paskyrė mokytojai Ritai Rimiškienei.

   

   



2016.08.15 Jūžintų kaimo bendruomenė įgyvendindama Socialinės ir darbo apsaugos ministerijos ir rajono savivaldybės finansuojamą projektą „Jūžintų krašto amatų, tradicijų puoselėjimas ir bendruomeniškumo skatinimas“ Jūžintuose (poilsiavietėje prie ežero) rengia

 gyvųjų amatų šventę

„Kaip gyveno mūs senoliai“

 

Dienotvarkėje:

12 val. Šv. Mišios Jūžintų Šv. Mykolo Arkangelo bažnyčioje

14 val.

  • projekto pristatymas

  • svečių sveikinimai

  • vienuolikos bendruomenių kiemelių prisistatymai (krašto amatų, kulinarinio paveldo demonstravimas)

  • senovinės rungtys ir žaidimai

16 val. Koncertinė programa:

  • Utenos spec. mokyklos tautinių šokių kolektyvas „Vilties spindulėliai“

  • Utenos tautinių šokių kolektyvas „Levindra“

  • Rokiškio KC folkloro kolektyvas „Gastauta“ - vadovė Nida Lungienė

18 val.  apdovanojimai

 Šventėje Jūsų lauks gausus būrys amatininkų ir prekybininkų.

Mieli jūžintiškiai, kraštiečiai, svečiai - laukiame jūsų atvykstant.

 



 

 2016.08.06 Bendruomenės narė Marina Pachomova švenčia 70-ąjį gimtadienį.


     

 

 ... Ir vėl suksis aplink

Nenumaldomai laikrodžių strelės,

Kregždės linksmos kraige

 Vaikučius vėl kas metą perės.

Praeities nepamink,

Nors neteksi vilties spindulėlio.

Rytmetiniam stoge

Tavo laimės žvaigždė vis dar švies.

(Janė Grigėnienė)

 



2016.07.23 Stasė Kilienė - aktyvi, ilgametė bendruomenės tarybos narė, bendruomenės ir projektų finansininkė švenčia 60-ąjį gimtadienį.

 

Mylėk tai kas su tavim, tai kas aplink tave,

Nes visa kas tave supa yra tavo...

Džiaukis kiekviena gyvenimo akimirka,

Net tom akimirkom, kurios nedžiugina.

Būk laiminga nesvarstydama ar gyvenimas yra toks,

Kuriame gali jaustis laiminga.

 

Geros sveikatos ir gražių prasmingų sumanymų gimtadienio proga. 

 

 

2016.07.05

Lietuva yra lietuvių tautos namai, todėl ją branginkime: saugokime kalbą, tradicijas, nuoširdžiu darbu, šviesiomis mintimis ir kilniais siekiais kurkime savo krašto ateitį.

 

Sveikiname Jus brangūs jūžintiškiai, kraštiečiai

Valstybės gimtadienio proga

Būkite vienytojai ir kūrėjai – tokie, koks buvo karalius Mindaugas!

 

Jūžintų kaimo bendruomenės taryba


 

2016.07.03  Jūžintų bendruomenės pirmininkė Jūratė Puslienė ir finansininkė Stasė Kilienė, seniūnė Audronė Baltuškaitė  ir kiti  bendruomenės atstovai vyko į Ragelių bendruomenės įkurtuvių šventę ir sveikino rageliečius su jų gražiu apsisprendimu burtis į bendruomenę.  Bendruomenės vairą patikėjo gydytojai Rimai Baltrūnienei. Į įkurtuves atvyko Jūžintų ir Čivylių kaimų bendruomenių atstovai, Seimo narys Vytautas Saulis, kanditadas į Seimo narius Vidmantas Maželis, klebonas Leonas Linda ir buvęs Ragelių bendrovės vadovas Vytautas Šlikas. Šventė prasidėjo Šv.mišiomis, vėliau vyko sveikinimai ir  pasisėdėjimas prie šventiško stalo.

    


 

 

2016.06.28  Dvidešimt bendruomenės narių lankėsi Rokiškio teatro rūmuose, kur žiūrėjo „Naisių vasaros teatro“ muzikinį spektaklį „Beprotiškai fantastiškos Maestro Vytauto Kernagio dainos“. Dėkojame Naisių teatro kolektyvui už padovanotus kvietimus, nuostabų reginį ir subtiliai atliktus muzikinius kūrinius.

 

 

 


 

2016.06.28 18 val.

Rokiškio teatro rūmuose „Naisių vasaros teatras“ Muzikinis spektaklis 

„Beprotiškai fantastiškos Maestro Vytauto Kernagio dainos“

Režisierė – Regina Steponavičienė

Jūžintų kaimo bendruomenė yra gavusi kvietimus į šį spektaklį, todėl visi norintys vykti prašome kreiptis į bendruomenės pirmininkę Jūratę Puslienę.

(tel. 8 67643327)

Vyksime seniūnijos mikro autobusu arba nuosavu transportu.

Išvykstame 17 val. 15 min. nuo seniūnijos.

 


Mieli Jonai, Janinos ir Janės

Gyvenkite nuolat ieškodami savo paparčio žiedo,
Nesvarbu ar sniego, ar obelų žiedų pūgoje…
Joninių proga linkiu visiems geros sveikatos ir gražių vasaros dienų!

 Jūžintų kaimo bendruomenės pirmininkė Jūratė Puslienė

 

 

 

2016.06. 03 Bendruomenės narys Robertas Tervydavičius švenčia 50-ąjį gimtadienį. 

     

Kažkas kasdien prasideda ir baigiasi kažkas, o metai bėga per pavasario laukus, vasaros žolynus, per baltą sniegą, per svaigų nerimą, pro ilgesio vartus, kai nežinai kas laukia ir kas dar bus. Pasveikini kaskart kiekvieną rytą ir supranti, pati didžiausia šventė- iš naujo, kas akimirką Gyventi.

Gražaus jubiliejaus proga  linkime  gražių svajonių ir daug sveikatos joms pasiekti.

 


 

2016.05.15 Poilsiavietėje prie ežero vyko sekminių šventė. Koncertinę programą atliko Skiemų socialinės globos namų kapela „Skemena“. Sekminių šventės dalyvių maitinimui Danutė Pilitauskienė ir Marytė Sinkevičienė iškepė šimtą kiaušinių ir nors krapnojo lietutis visiems buvo linksma ir smagu.

   


 

2016.05.08 Į Jūžintų bendruomenės namus atvyko mūsų kraštiečiai – aktorius ir režisierius Ferdinandas Jakšys ir solistė Jolanta Stumbrienė (sopranas).

Abu menininkai programas yra atlikę Rokiškio rajono Duokiškio, Obelių, Žiobiškio, Čedasų, Suvainiškio, Panemunio, Pandėlio, bažnyčiose. Dalyvavo renginiuose Rokiškyje, Vilniaus ir Kauno įgulų karininkų ramovėse.

Jūžintiškiams tai reta proga pamatyti ir išgirsti kartu šiuos du menininkus. 

Vilniuje gyvenanti ir dirbanti kraštietė Jolanta Stumbrienė yra respublikinių konkursų laureatė, dalyvavusi Lietuvos televizijos auksinio balso konkurse „Triumfo arka“. Net penkis kartus į Rokiškį yra parvežusi respublikinio konkurso „Sidabriniai balsai“ nugalėtojos laurus.

 

Į šventinį koncertą atvyko Jūžintų ir Rokiškio garbės pilietis, kardiochirurgas, profesorius Vytautas Sirvydis. Pasiklausyti melodijų ir eilių į bendruomenės namus  rinkosi netik jūžintiškiai, bet ir  politikai, muziejininkai, Ragelių ir Laibgalių gyventojai, o jam pasibaigus dar ilgai visi bendravo prie vaišių stalo. 

Koncertą (vedantysis rokiškėnas Donatas Smalinskas) dovanojo Vilniaus rokiškėnų klubas „Pragiedruliai“.


   

 


Visi į šventinį koncertą!!!

 

Gegužės 8-ąją (sekmadienį), 13. 00 val. Jūžintų kaimo bendruomenės salėje rengiamas šventinis koncertas.

Į Jūžintus atvyks mūsų kraštiečiai – aktorius ir režisierius Ferdinandas Jakšys ir solistė Jolanta Stumbrienė (sopranas).

  

Tai reta proga pamatyti ir išgirsti kartu šiuos du menininkus. Svečias pristatys programą „Tada aš laimingas...“ Girdėsime ištraukas iš Kosto Ostrausko monodramos „Vaižgantas“, kuri vaidinta daugiau nei tūkstantį kartų ne tik Lietuvos, bet ir JAV, Liuksemburgo ir Didžiosios Britanijos lietuvių bendruomenėse, skambės poetų Antano Vienažindžio, Antano Miškinio, Kazio Binkio ir kitų poetų eilės.

 

Vilniuje gyvenanti ir dirbanti kraštietė Jolanta Stumbrienė yra respublikinių konkursų laureatė, dalyvavusi Lietuvos televizijos auksinio balso konkurse „Triumfo arka“, net penkis kartus į Rokiškį parvežusi respublikinio konkurso „Sidabriniai balsai“ nugalėtojos laurus.

 

Maloniai, kviečiame dalyvauti šventiniame koncerte, kurį dovanoja Vilniaus rokiškėnų klubas „Pragiedruliai“.

 

Kartu atvyksta ir Rokiškio bei Jūžintų garbės pilietis, profesorius, kardiochirurgas Vytautas Sirvydis.

Aplankyti gimtinę ir pabendrauti su savo krašto žmonėmis jam didelis malonumas.

Laukiame visų atvykstant.

 

 Bendruomenės taryba


 

Finansinės paramos prašymas

 

Sekmadienį, balandžio 24 d. sudegė senolės Pranės Latvėnėnės gyvenamas namas Pilkėnų kaime, kuriame ji gyveno su neįgaliu sūnumi. Dabar jie glaudžiasi pas dukrą Zitą Verbickienę, kur be jų dar gyvena sūnaus Simo šeima.

Prašome visų finansinės paramos nuo gaisro nukentėjusiai šeimai.

Aukas rinks pašto skyrius, seniūnija, galite perduoti per pašto darbuotojus arba pervesti į Zitos Verbickienės asmeninę sąskaitą.

 Zitos Verbickienės banko sąskaita LT307300010028659427 SWED BANKAS

 

 

 

2016.04.24  Kiemelyje prie bendruomenės namų buvo dalijama labdaros siunta gauta iš VŠĮ „Tarptautinės žmogaus teisių organizacijos“ (Vadovė Jurga Samoškienė).

Vietos gyventojai gausiai susirinko pasirinkti jiems tinkamų drabužių, avalinės, indų, miegmaišių, anklodžių, pagalvių, nes dėl Jūžintuose tiekiamo prastos kokybės, rusvos spalvos vandens, po kelių skalbimų (ypač šviesūs) drabužiai tampa nebetinkami naudoti.  Viso pasirinkti drabužių, batų, patalynės susirinko apie 60 bendruomenės narių, jūžintiškių, o vargingiau gyvenatiems ir negalėjusiems atvykti drabužių parinko ir nuvežė kaimynai.

 

 


 

2016.05.03  9 val. Jūžintų bendruomenės namuose Rokiškio skyriaus konsultavimo specialistai rengia seminarą žemdirbiams.

Seminare bus aptariama pasėlių deklaravimo aktualijos, išmokos už deklaruotus plotus, Europos Sąjungos parama žemės ūkiui, miškininkystei ir kiti aktualūs klausimai.

 


2016.04.25 Socialinės apsaugos ir darbo ministerija su bendruomene pasirašė projekto „Jūžintų krašto amatų, tradicijų puoselėjimas ir bendruomeniškumo skatinimas“ valstybės biudžeto lėšų naudojimo sutartį.

 

 

2016.04.23 Jūžintų amatininkai vyko į Ilzenbergo dvare įsikūrusio  biodinaminio ūkio atvirų durų – Draugų dienos šventę. Maloniai visus nuteikė pasivažinėjimas arkliu traukiama poniška karieta ir galimybe susipažinti su ūkio produkcijos gamyba ir pardavimu, bei gražiai tvarkoma dvaro aplinka.

 

 :  



Š.m. balandžio 22 d. organizuojama miestelio švarinimosi talka.

Maloniai kviečiu visus galinčius bendruomenės narius, jūžintiškius būti pilietiškais ir prisidėti prie šios akcijos. Kviečiame rinktis 9 val. prie seniūnijos.

 

 

 Š.m. balandžio 12 d. 10 val.  jūžintiškės moterys kviečiamos dalyvauti edukacijoje

 „Rišti gaminiai iš augalų ir karnų”

Edukacijos metu susipažinsite su senovine įvairių gaminių iš vietinių žaliavų gamyba, pasigaminsite mielus ir šiltus pirmuosius darbus, o vėliau su jais kviesime dalyvauti mugėse ir pristatymuose. Su savimi turėti  lininio špagato, didžiąją adatą.

Visų norinčių išmokti šio amato lauksime atvyktančių į seniūniją nurodytą dieną.

                        

 

2016.04.04  Bendruomenės namuose lankėsi organizacijos Die Johanniter  delegacija iš šiaurės Vokietijos miesto Nordenham  vadovaujama  Rolf Krause. Tai jau antrasis šios delegacijos vizitas į Jūžintus. Pabendravus prie pietų stalo delegacijos nariai suskubo statyti atvežtą stoginę amatininkų poreikiams.

Be atvežtos stoginės paliko ir drabužėlių naujagimiams, taip kad, jūžintiškiai pavasarį drąsiai gali laukti atskrendančių gandrų. 

   

 

 

2016.04.02 Bendruomenės namuose vyko šventinis renginys

„Aš margutį ridenu atvelykio keleliu"

Renginyje  be jūžintiškių dalyvavo ir besikuriančios Ragelių bei Čivylių bendruomenių atstovai.

Šventėje skambėjo  kupiškėnų muzikantų atliekama muzika ir dainos. Renginio dalyviai daug šoko, dainavo, dalyvavo atvelykio rungtyse, loterijoje. 

 

    

 

 

 

Skirkite 2 proc. savo pajamų mokesčio Jūžintų kaimo bendruomenės veiklai

      Kiekvienais metais nuo sausio mėn. 1 d. iki gegužės mėn. 1 d. Lietuvos gyventojai, deklaruodami savo pajamas už praėjusius metus, 2 proc. savo pajamų mokesčio galės skirti pasirinktai nevyriausybinei ar biudžetinei organizacijai. Ši parama mokesčių mokėtojui nieko nekainuoja.

       Iki gegužės 1 d. užpildę nesudėtingą formą, Jūs galite 2 proc. nuo praėjusiais metais valstybei jau sumokėto pajamų mokesčio, pervesti savo nuožiūra pasirinktai nevyriausybinei ar biudžetinei organizacijai. Jeigu šia teise nepasinaudojate, pinigai tiesiog lieka valstybės biudžete ir panaudojami valstybės nuožiūra.

      Jūs galite juos, kaip paprastai, atiduoti valstybei, kad ji nuspręstų, kaip tuos pinigus paskirstyti, tačiau galite užpildyti prašymą ir nuspręsti pats, kokią visuomenei naudingą veiklą remiate. 

Kaip galima skirti savo 2 proc. Jūžintų kaimo bendruomenei?

Jeigu esate pasirašę elektroninės bankininkystės sutartį, arba deklaruojate pajamas internetu, Jums reikėtų: 
   - prisijungti prie savo internetinio banko arba mokesčių inspekcijos ir pasirinkti elektroninį deklaravimą. 
   - užpildyti formą FR0512, v.2. (kilus neaiškumams, ten pat rasite išsamias instrukcijas) 

Jūžintų kaimo bendruomenės duomenys, kurių Jums prireiks pildant formą:
              Jūžintų kaimo bendruomenė 
              Liepų g. 4. Jūžintų mstl. LT-42266, Rokiškio r. sav. 
              Tel.: 8 67643327
              Įmonės kodas: 300076061
              A/s: LT507044060004824948 Bankas SEB    

 Jei nesinaudojate elektronine bankininkyste ar nesate sudarę sutarties su Valstybine mokesčių inspekcija - Jums teks nuvykti į VMI ir ten pareikšti savo valią.

 

 

 

Kviečiame jūžintiškius ir aplinkinių kaimų gyventojus registruotis dėl jūsų namuose  esančių vertingų daiktų ženklinimo nuo galimų vagysčių.

Jums iš anksto pranešime, kada į jūsų namus atvyks policijos pareigūnas ir  suženklins jums svarbius daiktus bei juos pažymės atitinkamais įspėjančiais lipdukais.

Registruotis dėl daiktų ženklinimo tel. 8 676 43327

  

 

2016.04.02 14 val.  Jūžintų bendruomenės namuose rengiama


Atvelykio šventė

 

 

Renginio metu vyks:

  • kantri grupės  muzikantų centro koncertinė programa,

 (Kupiškio raj. Salamiesčio kultūros centras vad. Almontas Totoris)

  • tradiciškiausio, tvirčiausio  ir gražiausio margučio rinkimai, todėl  kviečiame nepamiršti jų nusimarginti ir atsinešti.  

  •  žaidimai ir atrakcijos,

  •  nemokama rėmėjų loterija,

Į renginį  pakviesti Ragelių ir Čivylių kaimo atstovų komandos, kurios su južintiškiais susirungs margučių kovose.

 

Maloniai kviečiame dalyvauti ir laukiame visų atvykstant!


Atliekų tvarkymo centras

 kviečia dalyvauti aplinkosauginiame projekte

„Mes rūšiuojam bendruomenėse“

 

Visus gyventojus kviečiame rūšiuoti ir rinkti buityje susidarančias elektronikos, buitinės technikos ir nešiojamųjų baterijų atliekas ir mažinti šių atliekų patekimą į aplinką.

 

Projektas „Mes rūšiuojam bendruomenėse“ vyks kovo 14-16 dienomis.

Miestelio gyventojai turintys minėtų atliekų prašome iš anksto pranešti seniūnijos atstovams

tel. 8 458 44224 arba 8 623 30278

Susidariusiu maršrutu pravažiuos surinkimui skirtas transportas.

 


2016.02.15 Bendruomenės narė Bronislava Sirvydienė švenčia 80-ąjį gimtadienį. 

 

Te niekas niekada nedrįsta

Įskaudinti geros širdies.

Tegul žiedai vaisius nokina

Tik didelius ir tik sveikus,

Tegul palaimina ir gina

Visus globojantis dangus.

Gimtadienis lai neša pilną

Kraitelę laimės ir skalsos,

O širdį, didelę ir kilnią,

Tavasis angelas globos.

 


2016.02.10 Bendrupomenės namuose vyko ataskaitinis- rinkiminis susirinkimas. Gausiai į susirinkimą atvykę bendruomenės nariai išklausė bendruomeninės, finansinės veiklos ir revizijos komisijos ataskaitas jas patvirtino ir  bendruomenės vairą dar dvejiems metams patikėjo senai tarybai. Ją sudaro Jūratė Puslienė, Stasė Kilienė, Gintarė Vinciūnienė, Danutė Pilitauskienė, Daiva Dručiūnienė, Gintautas Dapkus, Jonas Rubikis, Jonas Juška, Genutė Pajedaitė.

Po susirinkimo bendruomenės nariai sveikino garbingus 80-ies metų  jubiliejinius  gimtadienius švenčiančius narius: Joną Makušką ir Bronislavą Sirvydienę, o Dusetų kultūros centro dailės galerijos moterų vokalinis ansamblis „Svaja“ visiems padovanojo pynę nuostabiai atliekamų dainų. 


             

 

 

2016.02.07 Bendruomenės atstovai kartu, parapijiečiais, bažnytinio choro, seniūnijos atstovais,  Jūžintų Šv. Mykolo Arkangelo bažnyčioje po Šv. mišių sveikino ilgametį vargonininką Joną Kemundrį su 80-uoju gimtadieniu.


      

 

 

2016.01.23 Bendruomenės narys Jonas Makuška švenčia garbingą 80- ąjį jibiliejinį gimtadienį.

                            

 

Jums šiandien - sveikinimo žodžiai,

Linkėjimai iš pat širdies gelmių...

Ir taip džiugu, taip norisi šypsotis,

Kada pasaulyje yra tokių gerų žmonių!


 

Informaciją atnaujino: Audrone ,
Informacija atnaujinta: 2017-01-09 22:18
 
 

Kaip mus rasti?

Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420 Biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre Įmonės kodas 188772248

Aktuali informacija

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „elektroniniai valdzios vartai“

 

 

 

 

 

 

 

DARBO LAIKAS

Pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį — nuo 8 val. iki 17 val. Penktadienį — nuo 8 val. iki 15 val. 45 min. Pietų pertraukos laikas — nuo 12 val. iki 12 val. 45 min.

©2015 Rokiškis Sprendimas: Fresh Media. Naudojama EasyWeb 3.2 sistema