Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420. Įstaigos kodas 188772248
 

Kontaktai

Paieška
 
 

LATLIT Interreg

 
 

Rokiškio autobusų parkas

 
 

bck
kovas 2024
fow
P
A
T
K
P
Š
S
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
Renginys
Paroda
Konferencija
Diskoteka
Festivalis
Spektaklis
Visos kategorijos
 
 

Svetainės lankomumas

Viso apsilankė88811149
Šiandien21872
Dabar naršo227
 
 

Naujienos

Spausdinti

Kaip bendrauti su lobistais? (Rekomendacijos)

2020-01-07

Lobistas - fizinis asmuo, vykdantis lobistinę veiklą.

Lobistinė veikla - fizinio asmens veiksmai, kuriais siekiama daryti įtaką valstybės politikams, valstybės pareigūnams, valstybės tarnautojams ir kitiems asmenims, kad lobistinės veiklos užsakovo interesais būtų priimami arba nepriimami teisės aktai, administraciniai sprendimai.

Lobistas privalo: prisistatyti asmeniui, kuriam lobistine veikla siekiama daryti įtaką, pateikti lobisto pažymėjimą, išduotą VTEK, nurodyti lobistinės veiklos užsakovą ir norimą priimti arba nepriimti teisės akto ar administracinio sprendimo projektą, prireikus susitarti dėl susitikimo vietos ir laiko.Neteisėta lobistine veikla laikoma jei:

• ją vykdo j lobistų sąrašą neįrašytas asmuo;

• jo lobistinė veikla buvo sustabdyta ir apie tai jis informuotas;

• jo lobistinė veikla buvo nutraukta ir apie tai jis buvo informuotas;

• lobistas klaidina ar apgaudinėja asmenį, kuriam lobistine veikla siekia daryti įtaką

• lobistas siekia daryti įtaką dėl jo paties paskyrimo į pareigas valstybinėje tarnyboje;

• lobistas veikia nesamo užsakovo vardu;

• lobistas vienu metu atstovauja priešingus interesus turitiems lobistinės veiklos užsakovams.

Informaciją apie pastebėtą neteisėtą lobistinę veiklą galima pateikti VTEK elektroniniu paštu [email protected]

Lobistų sąrašas bei informacija apie lobistinės veiklos sustabdymą, nutraukimą, atnaujinimą ar pasibaigimą, o taip pat lobistinės veiklos deklaracijos skelbiamos VTEK Lobistų skaidrumo registre internete adresu https://lobistai.lt/

Lobistui draudžiama: teikti asmeniui, kuriam lobistine veikla siekiama daryti Įtaką, dovanas arba žadėti atlygį už priimtą arba nepriimtą teisės aktą ar administracinį sprendimą.

Jei, Jums atliekant tarnybines pareigas, lobistai siekia daryti įtaką lobistine veikla ir kreipiasi į Jus raštu, elektroninėmis priemonėmis ar tiesiogiai -

Rekomenduojame vengti:

1. Susitikti su asmeniu, kuris, siekdamas daryti įtaką dėl teisės aktų, administracinių sprendimų priėmimo arba nepriėmimo, kreipėsi į Jus raštu, elektroninėmis priemonėmis, telefonu ar tiesiogiai, jeigu jis ar ji neįrašytas (-a) į lobistų sąrašą.

2. Susitikti ar priimti kvietimus į įvairius renginius neįvertinus situacijos, nes lobistinę veiklą gali vykdyti įvairių profesijų atstovai, įskaitant teisininkus ir konsultantus.

3. Dalyvauti susitikimuose su lobistais ir jų organizuo¬jamuose renginiuose, jeigu dėl to galėtų kilti abejonių dėl Jūsų pačių ar Jūsų institucijos ar įstaigos veiklos skaidrumo.

4. Bendrauti su lobistu neįvertinus galimybės į šį bendravimą įtraukti ir kitas suinteresuotas šalis.

5. Po darbo valandų organizuoti susitikimus su lobistu ar dalyvauti šiuose susitikimuose ne valstybės institucijų ar įstaigų patalpose (pvz., kavinėse, restoranuose ir kt.).

6. Dalintis informacija su lobistu, jeigu neturite įgaliojimo tą daryti, taip pat teikti lobistui konfidencialią informaciją.

7. Daryti ir sakyti tai, kas galėtų būti vertinama kaip pirmenybę (išskirtines sąlygas) lobistui suteikiantis elgesys.

8. Sudaryti lobistui įspūdį, kad jo ar jos patarimai, idėjos, pateikta informacija gali būti ar bus lemiantys sprendimų priėmimo procese.

9. Priimti iš lobisto dovanas ar kitokį atlygį.

10. Slėpti, kad lobistas bandė teikti Jums dovanas ar žadėjo atsilyginti už priimtą arba nepriimtą teisės aktą ar administracinį sprendimą.

Rekomenduojame imtis veiksmų:

1. įsitikinti, kad asmuo, kuris, siekdamas daryti įtaką dėl teisės aktų, administracinių sprendimų priėmimo arba nepriėmimo, kreipėsi į Jus raštu, elektroninėmis priemonėmis, telefonu ar tiesiogiai ir su kuriuo ketinate susitikti ar priimti jo ar jos kvietimą dalyvauti renginyje, yra įrašytas (-a) į lobistų sąrašą.

2. Išsiaiškinti, kieno interesams lobistas atstovauja ir kas jo ar jos lobistinę veiklą finansuoja (kas yra lobistinės veiklos užsakovas (-ai)). Jei būtina, paprašyti lobisto pateikti papildomą informaciją.

3. Išsiaiškinti su lobistu planuojamo susitikimo tikslą, susi-tikime dalyvausiančius asmenis, planuojamus aptarti klausimus bei kitą susijusią informaciją dar iki susitinkant.

4. Informuoti savo tiesioginį vadovą apie planuojamą susi-tikimą su lobistu. Po susitikimo pateikti vadovui informaciją apie įvykusį pokalbį.

5. įvertinti, ar susitikimas su lobistu nesukels Jums interesų konflikto rizikos. įvertinti, kaip tokioje situacijoje galėtų būti vertinami Jūsų, kaip valstybinėje tarnyboje dirbančio asmens, veiksmai.

6. Pasikonsultuoti su Vyriausiaja tarnybinės etikos komisija (toliau - VTEK), jei dėl bendravimo su lobistu kyla abejonių.

7. Po susitikimo, pokalbio telefonu su lobistu, arba gavus rašytinį/elektroninėmis priemonėmis siųstą jo kreipimąsi, išsiųsti jam ar jai kvietimą raštu (pvz., el. laišku) į Jūsų institucijoje ar įstaigoje rengiamus susitikimus, posėdžius, pasitarimus dėl teisės akto ar administracinio sprendimo projekto. Naudokitės Jūsų institucijoje veikiančia dokumentų valdymo sistema.

8. Pasižymėti susitikimo su lobistu datą, vietą, dalyvių vardus ir pavardes, aptariamus klausimus.

9. Laikytis asmens duomenų apsaugos reikalavimų pateikiant lobistui duomenis ir informaciją.

10. Nedelsiant pranešti VTEK apie neteisėtą lobistinę veiklą ir lobisto pažadus atsilyginti ar bandymą teikti dovanas už priimtą arba nepriimtą teisės aktą ar administracinį sprendimą.

 
 
 
 

Kaip mus rasti?

Respublikos g. 94, LT-42136, Rokiškis Tel. (8 458) 71 233, faks. (8 458) 71 420 Biudžetinė įstaiga Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre Įmonės kodas 188772248

Aktuali informacija

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „elektroniniai valdzios vartai“

 

 

 

 

 

 

 

DARBO LAIKAS

Pirmadienį, antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį — nuo 8 val. iki 17 val. Penktadienį — nuo 8 val. iki 15 val. 45 min. Pietų pertraukos laikas — nuo 12 val. iki 12 val. 45 min.

©2015 Rokiškis Sprendimas: Fresh Media. Naudojama EasyWeb 3.2 sistema